Servings
Ca 4 vuxenportioner eller 8-9 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Här är en riktigt god och somrig maträtt som görs enkelt i ugnen.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Ingredients
- ca 900 g potatis
4 stora morötter
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 små vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
4 dl urvattnad och riven zucchini
150 g fetaost skuren i små bitar (halvera mängd till barn under 1 år)
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
2 krm svartpeppar
1 ägg
2 tsk oregano
3 dl grekisk yoghurt 10 %
0,5 st gurka
1 liten vitlöksklyfta
Do this:
- Sätt ugnen på 225°C.
Potatis och morötter
Skär potatisen i klyftor och morötterna i stänger. Lägg dem på en plåt och blanda dem med olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen, först i ca 5 minuter.
Färslimpa
Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla ett par minuter. Pressa i vitlöken. Blanda i färsen. Tillsätt ströbrödsblandningen, fetaost, zucchini, ägg och oregano. Salta och peppra. Blanda och forma till två limpor. Lägg dem på plåten med potatis och morötter, tillaga sedan ytterligare i ca 20 minuter eller tills färslimpornas innertemperatur är 72°C.
Tzatziki
Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda den med yoghurt och pressad vitlök.
Servera rotfrukterna med färslimpa och tzatziki.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär limpan i långa bitar (ca 3x6 cm), skär potatisen i klyftor och morötterna i stänger.
👶9 mån och uppåt: skär limpan i små bitar (ca 1x1 cm), skär potatisen i klyftor och morötterna i små bitar också. Servera gärna med gaffel från ca 12 mån.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.