Category
Middag
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk

Ingredients
500 g nötfärs
1 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1,5 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 köttbuljongtärning
Olivolja till stekning
Salt och svartpeppar efter smak
Lite smulad fetaost på toppen (valfritt)
Valfritt tillbehör: exempelvis ris
-
Barntallrik utan sugpropp
-
Barngaffel
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Do this:
Skala och hacka rödlök i stora bitar och vitlök fint. Skär zucchinin i ganska tunna skivor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Lägg i nötfärsen och stek tills den får färg.
Tillsätt zucchinin och låt den steka med några minuter.
Rör ner tomatpuré, krossade tomater, oregano och smulad buljong. Låt såsen småputtra i minst 20 minuter, gärna längre så smakerna sätter sig.
Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, ris eller pitabröd och gärna lite smulad fetaost på toppen.