Category
Fika
Author:
Elina Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
⚠️ Spår av gluten
Visste ni att messmör man köper i butiken är järnberikat? Här hemma äter vi det ibland på smörgås eller tar en klick på gröten.
Vi hade lite messmör hemma som höll på att passera bäst-före-datum så jag tänkte att det kunde vara kul att baka muffins på det
Ingredients
2 ägg
0,5 dl rapsolja eller smält smör
2,2 dl mjölk (valfri sort)
1 dl messmör
1 tsk kanel
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar
Baka i ugnen i ca 15-18 min eller tills muffinsen har stelnat och fått färg. Känn med en sticka så att de är klara.
Recipe listing
Åldersanpassning som plockmat:
👶 6-9 mån: servera en halv eller hel muffins beroende på storlek
👶 9-12 mån: servera muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: servera en hel muffins