Category
Lunch/middag
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
Har du några ledsna kokta potatisar över från en tidigare måltid? Eller bara är sugen på något väldigt smarrigt?
Då är detta receptet för dig!
Att göra pizzamuffins av kokt potatis är både enkelt och gott, och något för hela familjen. Du kan såklart själv välja vad du vill ha på dem men vi har gett ett förslag i receptet nedan
Ingredients
12 st kokta potatisar
salt (för barn över 1 år)
torkad oregano
1,5 dl tomatpuré, passerade tomater eller chilisås
ca 2 dl strimlad skinka eller kokta linser (hellre linser till barn under 1 år pga saltet i skinkan)
2-3 dl riven ost
1 dl creme fraiche
-
Muffinsform
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt ugnen på 210 grader.
Lägg i potatisarna hela i en stor muffinsform. Krydda dem och tryck till dem med ett glas så de plattas till.
Sprid tomat på potatisarna.
Lägg på strimlad skinka och toppa med riven ost. Klicka över lite creme fraiche och toppa med mer ost. Tryck till allt med handen så att potatisen plattas till ytterligare.
Baka i ugnen i ca 15 min, tills osten är smält och fått lite färg.
Recipe listing
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6-9 mån: skär potatisen i avlånga bitar (se till att den är ganska mjuk)
👶 9-12 mån: skär potatisen i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: skär potatisen i små bitar eller ge den hel beroende på vad som passar barnet
Förvaring:
❄️ I kylen i upp till 4 dagar, eller fryses in
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.