Servings
Ca 8 st rutor
Author:
Elin Oresten
Dessa yoghurtrutor/pinnar är superlätta att göra och goda. De är perfekt för barn som tappat aptit pga sjukdom eller som får tänder.
Dessutom är de fulla med näring, bla. kalcium från yoghurt och bra fetter från valnötter och hampafrön. Funkar lika bra till frukost som till mellis.
Se till att de får tina ordentligt innan servering så att de inte är för hårda vid servering.
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Valnöt
Ingredients
- 3 dl fet naturell yoghurt (tex grekisk yoghurt)
- 1 dl hallon
- 1 dl valnötter
- 2 msk hampafrö (valfritt)
Do this:
- Klä en stor matlåda eller form med bakplåtspapper. Eller använd valfri silikonform med mini-formar.
- Häll yoghurten i formen. Strössla över hallon och tryck ned dem lite i yoghurten.
- Mortla valnötter fint och blanda med hampafrön.
- Strössla valnötskrosset över yoghurtblandningen.
- Frys i minst 4 timmar. Ta ut ur frysen och skär i rutor. Låt dem tina i ca 20 min innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader:
Skär i långa bitar.
👶Från 9* till 12 månader:
Skär i små bitar eller i större rutor.
👶Från ca 12 månader och uppåt:
skär i rutor.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från hampafrö
💪Kolhydrater från hallon och yoghurt
💪Fett från valnöt och hampafrö
💪Kalcium från yoghurt
💪Zink från valnöt
💪Vitamin B6 från valnöt
💪Vitamin C från hallon