Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Cooking
25 Minutes
Author:
Elin Oresten
Gott, enkelt och näringsrikt, perfekt vardagsmat! Det är dessutom väldigt järnrikt, speciellt om ni tillagar det i en gjutjärnspanna.
Allergener:
⚠️Gluten (välj ris för att undvika)
⚠️Mjölk (exkludera creme fraiche/yoghurt för att undvika)
Ingredients
- 4 portioner havreris eller vanligt ris
- 1 stor gul lök eller två små
- 500 g nötfärs
- 1 gul paprika
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 1 burk vita bönor i tomatsås (à 440 g)
- Chiliflingor (efter smak)
- 1 msk paprikapulver
1 msk japansk soja (minska ned eller exkludera till barn under 1 år)
Svartpeppar, salt (minska ned eller exkludera till barn under 1 år)
-
Blomskål - Shifting Sand
Produkter vi har använt
Do this:
- Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och finhacka löken. Bryn färsen i rapsolja i en gryta eller djup stekpanna tills den fått färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chiliflingor, paprikapulver, svartpeppar, salt och soja.
- Skär paprikan i små bitar och låt den steka med.
- Tillsätt de krossade tomaterna och låt allt koka ihop ett tag. Tillsätt bönorna och låt det puttra en kort stund till.
- Servera grytan med havreris och gärna en klick creme fraiche eller tjock yoghurt.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- mosa bönorna och servera allt i en djup skål. Hjälp eventuellt till med laddade skedar.
👶Från 9* månader och uppåt
- servera bönorna hela. Servera allt i en djup skål. Hjälp eventuellt till med laddade skedar. Öva gärna att äta själv med sked från 12 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från nötfärs och bönor
💪Kolhydrater från valfritt tillbehör
💪Fett från rapsolja, nötfärs
💪Järn från nötfärs och bönor
💪Vitamin C från paprika och tomat