Servings
4 portioner
Author:
Elin Oresten
Minipizzor som går supersnabbt att göra och som är näringsrika.
Dessa fungerar fint som lunch, middag eller mellis. Ett tips är att frysa in dem så har ni en snabb måltid redo i frysen när det behövs.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredients
- 5 dl mjöl (fullkorn eller vanligt, alternativt hälften grahamsmjöl och vetemjöl)
2,5 dl naturell yoghurt (10 % eller 6 % fetthalt)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
125 gram hackad skinka eller 2 dl kokta linser
2 msk tomatpuré
100 gram färskost/mascarpone
2 dl riven ost
torkad oregano
-
Uppdelad tallrik med sugpropp
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Blanda i yoghurt och jobba ihop till en kladdig deg.
Kavla ut degen och stansa ut små minipizzor med ett glas.
Blanda tomatpuré med färskost/mascarpone. Bre den över pizzadegarna.
Strössla över skinka/linser, riven ost och oregano.
Tillaga i ugnen i ca 15 min. Tills de fått färg både upptill och nedtill.
Recipe listing
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶6-9 mån: skär minipizzorna i avlånga bitar eller i halvor, som bebisen får suga på
👶9-12 mån: skär minipizzorna i små munsbitar
👶Från 12 mån och uppåt: servera minipizzorna i bitar eller som de är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.